Aanleg & onderhoud: compleet hoveniersbedrijf

Bij Holland Hoveniers bent u op de juiste plaats voor zowel tuinonderhoud als tuinaanleg.

Aanleg

De aanleg van een tuin begint bij de beelden in uw hoofd. Samen maken wij daar een schets van als wij de beelden aanvullen met onze groenkennis en onze technische-, en praktische vaardigheden.
Wij zijn opgegroeid met de natuur. Vader en zijn planten, helpen op zaterdag, de eerste snoeiklus. Eén van ons wilde de zakelijke kant ontdekken en bleek ook creativiteit te kunnen aanboren. De ander bleek het gelukkigst met zijn vingers in de aarde. Zodoende hebben en houden we alles in huis: van ontwerp tot en met onderhoud. U heeft vanaf het begin te maken met dezelfde korte lijnen.
Onder aanleg valt onder meer ontwerp, beplanting, beschoeiing en bestrating.

Onderhoud

Natuurlijk wilt u dat uw tuin jaren achtereen groener en weelderiger wordt en beter tot zijn recht komt. Met een onderhoudsplan helpen wij u hierbij. Holland Hoveniers voert het onderhoud ook graag bij u uit en genieten dan een beetje mee van uw tuin. Dankzij onze groene vingers en onze kennis die we van jongs af aan uitbreiden doen we alles wat nodig is. Onder onderhoud valt onder meer het winter- en lenteklaar maken van uw tuin, bespuiten, schoonmaken en grote klussen waarvoor speciale apparatuur nodig is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld snoeiwerk en het verticuteren van het gazon.

Realistisch

Ondanks de vele mogelijkheden blijven wij altijd eerlijk naar u. Een tuin heeft ook zijn beperkingen wat betreft grootte en ligging. Er zijn veel aspecten die een belangrijke rol spelen. Wij zorgen daarom ook voor een eerlijk advies op maat, en dit is niet altijd uw eerste tuinidee. Het blijft iedere keer weer een uitdaging om van uw droombeeld een goed doordacht tuinplan te maken.

Beplanting

Beplanting kan een belangrijke rol spelen in een tuin. Een goed uitgewerkt beplantingsplan is dan ook essentieel. Wij maken samen met u dit plan zodat een goed evenwicht ontstaan wat betreft kleur, hoogte en textuur van de beplanting. Goede beplanting moet ieder seizoen tot zijn recht kunnen komen, of het nu om een enkele bloembak of een Engels tuinlandschap gaat.